Endodontie

Wortelkanaalbehandeling

Het gedeelte van uw tand of kies dat zichtbaar is, is maar een klein gedeelte van de tand. Daaronder bevinden zich een of meerdere wortels, die vastzitten in het kaakbot en ervoor zorgen dat uw tanden en kiezen stevig in de kaak vastzitten. In die wortels zitten wortelkanalen, die we pulpa noemen. Als deze ontstoken raken, is het erg belangrijk om de wortel te reinigen. Constateert de tandarts een wortelkanaalontsteking? Dan kunt u bij ons in dezelfde vertrouwde omgeving hiervoor een behandeling ondergaan. Onze tandarts heeft jarenlange ervaring, dus u bent in deskundige handen.

Stap voor stap

We horen vaak dat mensen opzien tegen een wortelkanaalbehandeling. Dit snappen wij volledig, maar deze spanning is niet nodig. Wij zijn zeer ervaren in ons werk en in het toedienen van de juiste medicatie. U voelt er dan vrijwel niets van. Angst komt vooral voort uit dat men niet precies weet wat er gaat gebeuren. Dat leggen we u dan ook graag uit.

Goede schoonmaakbeurt

Voordat de behandeling begint, wordt er plaatselijk een verdoving gegeven. De tandarts spant een rubberlapje voor de mond, waar de te behandelen kies of tand doorheen steekt: zo heeft u geen last van de materialen die gebruikt worden om de kies schoon te maken.

Vervolgens wordt in de tand of kies een gaatje geboord, zodat de tandarts bij de plek kan komen waar de ontsteking zit. De wortels worden goed schoongemaakt. Daarna worden de kanalen helemaal gevuld, zodat er geen bacteriën meer bij kunnen komen. Ook de pijn achteraf valt vaak erg mee: misschien voelt het wat zeurend en beurs, maar dit is prima te bestrijden met Paracetamol of Ibuprofen.

Met een gezonde mond naar buiten

Als u het fijn vindt, vertelt de tandarts u stap voor stap wat er gaat gebeuren. Uiteraard maken we voor de behandeling ook samen met u een behandelplan, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Onze tandarts neemt uitgebreid de tijd voor u. En ook niet onbelangrijk: u loopt naar buiten met een gezonde mond. Wel zo fijn, toch?

Wilt u meer informatie over een wortelkanaalbehandeling of een afspraak maken met de tandarts?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contact pagina
Neem vrijblijvend contact op