Implantaten

Permanent een mooi gebit

Implantaten hebben al veel mensen geholpen aan een stralende lach. Of nu een enkele tand wilt vervangen, meerdere tanden wilt vervangen of alle tanden wilt vervangen, met implantaten krijgt u het gebit dat u wenst. Een tandimplantaat is een soort schroefje van titanium dat niet wordt afgestoten door het lichaam. Daardoor is het een veilige en permante vervanging voor de tandwortel. Bovendien gaan ze bij goed onderhoud ook nog eens tientallen jaren mee!

Titanium tandwortels

Een tandimplantaat wordt gemaakt van titanium. Het bijzondere aan dit materiaal is dat het heel stevig is en zich net zo stevig verankert in het tandvlees als een natuurlijke tandwortel, en ook nog eens makkelijk door het lichaam wordt geaccepteerd. Na het aanbrengen vormt zich in enkele maanden nieuw botweefsel en tandvlees om het schroefje. Tanden en kiezen op implantaten zijn dan ook niet van echt te onderscheiden. Daarnaast voelen ze aan als uw eigen tanden. Bijzonder, toch?

Fijne oplossing

Implantaten kunnen we op verschillende manieren inzetten. Wanneer u een enkele tand wilt vervangen, zetten we een kroon op het implantaat. Deze is dan niet meer van echt te onderscheiden. Bij vervanging van meerdere tanden zetten we een brug of uitneembare frameprothese op het implantaat. Worden alle tanden vervangen, dan gebruiken we het implantaat om een vaste prothese of uitneembare prothese aan vast te maken. De enige voorwaarden voor de plaatsing zijn dat het kaakbot uitgegroeid moet zijn (dit is meestal vanaf 18 jaar) en dat er voldoende kaakbot aanwezig is.

Geen verrassingen

In onze praktijk komt u nooit voor verrassingen te staan. Samen met u maken we een behandelplan: wat zijn uw wensen, wat is er mogelijk, wat wordt er vergoed en wat moet u zelf betalen? Door onze jarenlange ervaring weten we precies hoe we u het beste kunnen helpen.

Vindt u de behandeling spannend? Maakt u zich geen zorgen, dat snappen wij. Onze tandarts neemt uitgebreid de tijd voor u en zal het u graag nog een keer uitleggen. Ook fijn: de behandeling vindt gewoon plaats in uw vertrouwde omgeving, want bij ons vindt u alle specialismen onder één dak.

Meer informatie over tandoplossingen?Wilt u een afspraak maken voor een implantaat?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contact pagina
Neem vrijblijvend contact op