Kronen en bruggen

De kroon op uw glimlach

Heeft u een beschadigde, verkleurde of gebroken tand of kies? Dan is een kroon een mooie oplossing. Een kroon vervangt het zichtbare gedeelte van een tand of kies, waardoor de tand zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terugkrijgt. Zijn zowel uw tand als tandwortel beschadigd, dan kunt u eerst een implantaat laten plaatsen, waar we daarna een kroon op bevestigen. Dat is niet alleen fijn met eten, het ziet er ook nog eens mooi uit!

Een kroon in twee stappen

Het plaatsen van een kroon gaat in twee stappen. Eerst wordt de beschadigde tand – onder plaatselijke verdoving als u dat wilt – door onze tandarts iets bijgeslepen. Daarna maken we een afdruk van de tand. Zo kunnen we een kroon maken die precies op uw tand past. Bij de volgende afspraak plaatsen we de kroon als een kapje over de beschadigde tand of kies.

Als u een kroon of brug nodig heeft aan de voorkant van de mond, heeft deze meestal een tandkleurig laagje van porselein. Aan de hand van een kleurenschema kiezen we zorgvuldig welke kleur het beste in uw gebit past. Achterin de mond worden nog weleens kronen van metaal gebruikt. Deze zijn erg duurzaam, en achterin de mond valt de kleur niet op.

De brug naar een mooi gebit

Mist u een of meerdere tanden, dan kan een tandheelkundige brug een mooie oplossing zijn. Een brug is een vaste combinatie van drie of meer elementen aan elkaar, die het gedeelte beslaat waar tanden ontbreken. Aan beide kanten wordt de brug bevestigd aan de aangrenzende tanden, die werken als een soort steunpilaren. Net als bij kronen maken we ook de brug in precies de juiste kleur, waardoor hij één geheel vormt met de rest van uw gebit. U ziet er haast niets van!

Een kroon op een implantaat

Soms mist een tand of kies, of is deze zo erg beschadigd dat deze niet meer gebruikt kan worden als basis voor een brug of kroon. Dan is een kroon op een implantaat een mooie en structurele oplossing! Het implantaat voorkomt verdere slinking van de kaak, en is voordeliger dan een driedelige brug. Bovendien is het ook voor de achterste kiezen een goede oplossing. Wilt u meer weten over het plaatsen van een kroon op een implantaat, neemt u dan gerust contact met ons op.

Wilt u meer weten over het plaatsen van kronen en bruggen?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contact pagina
Neem vrijblijvend contact op