Vullingen

Vullingen

Weg met die gaatjes!

Heeft u last van een tand? Misschien heeft u dan wel een gaatje. Dit kan komen door bepaalde voeding, niet goed poetsen of onvoldoende mondhygiëne. Maar geen zorgen, onze tandarts kan dit gaatje restaureren met een vulling. Dan doet het geen pijn meer en kunt u weer goed kauwen. Dit doen we altijd met veel zorg en aandacht, en onder plaatselijke verdoving als u dat wilt. Geen enkele reden dus om te blijven rondlopen met problemen aan uw gebit.

Geen verrassingen

Het vullen van een gaatje is een relatief eenvoudige tandheelkundige behandeling. Kleine gaatjes kunnen in overleg met de tandarts door de mondhygiënist behandeld worden. Grotere gaatjes doet de tandarts. Van tevoren zullen we de behandeling met u bespreken en maken we een behandelplan: wat gaat er precies gebeuren, wat zijn uw wensen en wat zijn de kosten van de behandeling? Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Onze vullingen

Voor onze vullingen gebruiken wij vooral composiet. Dit is wit en tandkeurig, waardoor de vulling absoluut niet opvalt. In enkele gevallen kan er voor amalgaam gekozen worden. Met composiet kunnen we nog meer doen dan enkel het vullen van gaatjes: zo gebruiken we het ook om voortanden opnieuw op te bouwen na een breuk of verkleuringen te herstellen.

Vullen met aandacht

Voordat we beginnen, bespreken we de behandeling met u. Vervolgens brengen we de verdoving aan, als u dat wilt. De verdoving moet enkele minuten inwerken. Daarna boort de tandarts het aangetaste gedeelte van uw tand(en) weg. Dan maken we hem mooi schoon en droog, voordat we hem gaan vullen. Is de tand of kies gevuld, dan ziet u er niets meer van! U gaat naar huis met een pijnvrije en mooie tand of kies.

Wilt u een afspraak maken bij de tandarts?

0519 - 297585
U kunt natuurlijk ook contact opnemen via onze contact pagina
Neem vrijblijvend contact op